новини от региона

СТАРТИРА НАБИРАНЕТО НА ЖЕЛАЩИ ОТБОРИ ЗА ЗИМНА ЛИГА НА ГФЛ

Това издание отборът избира на кой терен да се състезава

Градска Футболна Лига стартира набирането на желаещи отбори за петото издание на ЗИМНА ЛИГА НА ГФЛ. Традиционно най-мъжкият турнир се провежда на открито, събота и неделя в светлата част на деня (12, 13, 14 и 15ч). Надпреварата ще стартира на 12/13 декември 2015г. и ще приключи на 6 март 2016г.

Тази година участниците сами ще могат да решат къде да участват в надпреварата. При записването отборът ще заяви дали желае да се състезава на терените на  МСК Младежки център или СЦ Арена.

В това издание на надпреварата отборите ще могат да използват състезатели без каквито и да били ограничения (аматьори, професионалисти). Няма да има такси за картотеки, като могат да се записват нови футболисти до достигане на 25 човека в списъка, както и до края на груповата фаза  на надпреварата. 

ЗИМНА ЛИГА НА ГФЛ ще се проведе на две фази - групова и елиминационна, като традиционно груповата фаза разпределя отборите в първия кръг на елиминациите, според крайното класиране. Точния формат ще бъде ясен в края на записването, като ще зависи от броя на желаещите отбори.

Записването става по електронен път или на телефон:0892 242 838. Новите отбори следва да попълнят РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА, като избират една от двете опции за терен - МСК Младежки център или СЦ Арена. Отборите които имат регистрация, трябва да влезнат в профила си и да изберат също една от двете опции, като по този начин заявяват участие. Всички желаещи отбори трябва да се запишат до 7 декември включително, като внесат следните такси както следва:

- ДЕПОЗИТ 2 МАЧА - 80лв (покрива последните два мача на отбора в турнира).

- ЕДНОКРАТНА ТАКСА УЧАСТИЕ - 40лв (за отбор).

Други такси за участие (картотеки) няма да се събират. Единствено се заплащат таксите за всеки мач в размер на 40лв на отбор.

Градска Футболна Лига предлага на отборите участници в надпреварите, които организира, най-добрите условия за игра, компетентно съдийство, медицинско обслужване, онлайн пълни статистики от мачовете, снимки и видео на всеки играч и отбор. Ние сме единствените в Пловдив (и не само), чиито мачове може да следите в реално време в сайта ни с пълна статистика от срещите, отразяваща се на мига.

Победителят в надпреварата ще получи купа, медали, както и право за участие в ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2015/2016. В случай че се запишат повече от 20 отбора, за първите 4 отбора ще има и парична награда. Освен отборни награди, ще има и индивидуални за най-добрия вратар, най-добрия полеви играч и най-добрия голмайстор.

ЗИМНА ЛИГА НА ГФЛ ще се играе по правилата на Градска Футболна Лига, като основните са:

- времетраенето е 2 полувремена по 25 мин (в случай, че температурите са под -5 градуса полувремето ще е 20 мин по изключение).

- отборът е съставен от вратар и пет полеви играча  в игра, като са възможни неограничен брой смени, извършани по време на игра неограничен брой пъти. Смените се правят на определеното от съдията място, без те да пречат на играта, като не е задължително спирането на мача за да се извършат смени.

- аут се изпълнява само от вратаря с ръка, като топката трябва да напусне наказателното поле. Тъч се изпълнява с крак от страничната линия на полето. От тъч и аут директно гол няма, ако с топката не е играл друг играч.

- при жълт картон, санкционираният играч напуска игралното поле за 5 мин, като се заменя от резервен футболист. Ако такъв няма, отборът играе в намален състава за времето на наказанието. При червен картон, виновният състезател напуска игра до края на срещата, отборът играе 5 мин с човек по-малко и след това вкарва в игра резервен състезател.

- защитаващия се отбор поставя свои футболисти при статични положения както следва: при корнер - на 5 метра от топката; при нарушение - на 4 метра от топката; при тъч - на 3 метра от топката.

Вижте инструкции как да се запишете тук! 

За допълнителна информация и въпроси:

0892 242 838 и gradska.liga@gmail.com

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: 7 ДЕКЕМВРИ 2015г

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици