новини от региона

ОЦП вдигна КУПА АРЕНА

Един изключителен финал, Хъшове преклониха глава, след силен отпор

Доста интересен финал, противно на очакванията, сътвориха отборите на ОЦП и Хъшове, в снощната среща на СЦ Арена. Двата отбора спечелиха правото да играят в последния мач за трофея, след като успяха да се справят с всички съперници по пътя си. С оглед на различния сезон в CALCIO на двата съперника и най-вече заради двете победи с 6:4 и 9:2, ОЦП бе сочен за фаворит, който ще спечели лесно срещата. Нищо подобно не наблюдаваха зрителите на финалната среща. Пред погледа на легендарния футболист от близкото минало на Ботев (Пловдив) Петър Зехтински, двата тима предложиха страхотен футбол, на доста висока скорост, доста интересни положения и пред двете врати. Подкрепяни от около 20-30 свои фенове, които създадоха латино атмосфера, напомняща професионален футболен двубой, футболистите на Хъшове дадоха всичко от себе си да опровергаят очакванията към тях. Дори напротив, след доста добра мобилизация и страхотен шанс, момчетата в жълто поведоха в резултата с гол на Марин Неделчев в 3 мин. От тук почти до края на полувремето, този старт обърка играчите на ОЦП. Въпреки опита им да се върнат веднага в мача, определено първата 1/3 от срещата бе под контрола на Хъшове. Тук символичните гости можеха да вкарат и второ попадение, но за тяхно съжаление това не се случи. Постепенно класата на ОЦП започна да изплува и в последните минути на полувремето, въпреки очевидно лошата си игра успяха да обърнат резултата с попадения на Георги Аврамов (18') и Румен Генев (21'). 

През втората част нещата вече се контролираха от ОЦП. Играчите в жълто продължиха с натиска върху противника, но вече играта бе доста по-добра и по-спокойна, с оглед на резултата. Това попречи на Хъшове да се доберат до ново попадение, въпреки, че в последните 10 мин от двубоя, те започнаха да натискат своя съперник, в опит да постигнат целта си. И както често се случва във футбола, това оголи техния тил и в края на срещата зелените се възползваха от това и реализираха нови 2 попадения, дело на Димитър Джонджуров (47' и 50'). Въпреки огромния резултат, двата отбора заслужават адмирации, ОЦП за спечелената титла, а Хъшове - за куража да се противопоставят смело на по-класния си съперник, с което определено спечелиха сърцата на неутралните фенове на игрището.

Заместник кметът по спортните въпроси на Пловдив Петър Зехтиснки награди двата отбора, като им пожела да играят все така добре и догодина отново да спорят за титлата. Кметът връчи купата в капитана на отбор Емил Минчев, с което даде старт на празненствата в редиците на отбора. С тази спечелена титла, ОЦП си осигури участие в турнира ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2015. Зелените имат още един финал - на 10 ноември играят за КУПАТА НА ПЛОВДИВ, като съперника им в този двубой ще стане ясен на 31 октомври, когато ще играят АФК Марица и ЕЛМА ТАКСИ.резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици