новини от региона

Регламент за IT CHAMPIONSHIP София есен 2018

I. ОТБОРИ И СХЕМА НА ТУРНИРА:

Отборите са разделени на 4 дивизии както следва:

PREMIER LEAGUE 

NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP

ACCEDIA LEAGUE ONE

IMPERIA ONLINE LEAGUE ONE

Отборите в четирите дивизии пролетния полусезон стартират с нулев актив.

Отборите в PREMIER LEAGUE и NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP започват есенния полусезон с 50 % от точковия си актив спечелен от първия полусезон, а отборите от двете LEAGUE ONE стартират с нулев актив.

Отборите, спечелили промоция в PREMIER LEAGUE за есенния полусезон, стартират с една точка по малко от отбора завършил на 15 място в PREMIER LEAGUE от пролетния полусезон.

Отборите, изпаднали в NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP за есенния полусезон, стартират с една точка повече от четвъртият в класирането на пролетния полусезон.

Отборите, спечелили промоция в  NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP за есенния полусезон, стартират с една точка по малко от отбора завършил на 15 място в NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP от пролетния полусезон.   

В края на сезона шампионът от  PREMIER LEAGUE печели награда 2000лв и участие в БАМФ ШАМПИОНСКА ЛИГА на България.

Отборите завършили на второ и трето място печелят право на участие в турнира БАМФ ЛИГА БЪЛГАРИЯ.

Последните три отбора от PREMIER LEAGUE изпадат в NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP  за новия полусезон.

Победителят и вторият в NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP  печелят директна промоция за PREMIER LEAGUE, а отборите класирали се от 3-то до 6-то място играят плейофи за полседното място за влизане в PREMIER LEAGUE. Схемата е в първи кръг игрaят 3-ри срещу 6-ти и 4-ти срещу 5-ти. Победителите играят финален бараж. 

Последните три отбора от NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP  изпадат в  LEAGUE ONE  за новия полусезон.

Победителите в двете LEAGUE ONE печелят директна промоция за NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP, а отборите класирали се на 2-ро и 3-то място играят плейоф за последното място за влизане в NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP. Схемата е в първи кръг игрaят 2-ри срещу 3-ти от всяка група, а победителите играят финален бараж. 

Мачовете от шампионатите в IT CHAMPIONSHIP се провеждат на БАУХАУС АРЕНА.

II. ПРОГРАМА И ОТЛАГАНЕ НА ДВУБОИ

Програмата на двубоите е публикувана в сайта на лигата и всеки отбор има право на едно отлагане в рамките на полусезон с 24-часово писмено предизвестие на otlagane@gmail.com. Последните три кръга от полусезона, мачове не могат да се отлагат.

Отложен мач следва да се изиграе до четвъртък в 22:30 на следващата седмица. Двата отбора следва да се договорят за деня и часа на преиграването. В случай на разногласие, под внимание се взима желанието на отбора, който не е отложил мача. Отложени мачове се изиграват предимно в часовете 22:30, освен ако в програмата няма освободен час по-рано. В случай, че даден отбор откаже да изиграе отложения мач в оказания срок, то той губи служебно 5:0.

Всеки отбор може да участва в първенството  само с играчи, записани в профила на отбора в web-системата на БАМФ. Играчи, които ги няма качени в системата, няма да бъдат допускани в игра. Всеки отбор може да запише до 25 играчи в системата, като това може да се прави по всяко време (дори преди самия мач), но задължително този играч трябва да бъде въведен в системата. Отбори, които използват незаписани играчи в профила си, подлежат на дисциплинарно наказание, съгласно Правилника на БАМФ. Играч може да играе само в един отбор от съответната група. Отборите могат свободно да изичстят от съставите си в сиситемата всички ненужни футболисти до 31.08.2018г., след което трансферният прозорец ще бъде затворен и отборите ще могат само да записват футболисти. Отборите ще могат да записват свободно нови играчи до достигане на максимума от 25 или до 25.11.2018г.включително. След това нови играчи няма да могат да се записват и отбора доиграва първенството  с наличните си в сайта футболисти, включително и финалните плейофи за влизане в горна дивизия.

Ако отбор от PREMIER LEAGUE и NEXTGEN SOLUTIONS CHAMPIONSHIP не се яви в двубой от последните три кръга на шампионата, независимо от причините, то той автоматично изпада в по-долната група през следващия сезон, независимо от мястото му в класирането.

III. ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ОТБОРИТЕ

Право на участие в шампионатите на IT CHAMPIONSHIP ще имат само отборите получили лиценз. На лицензионните условия отговарят тимовете, чиито състезатели са служители на съответната фирма, с трудов договор на половин или пълен работен ден, като граждански договори няма да се признават. Служители, започнали сезона в дадена фирма, прекратявайки трудово-правните си отношения с компанията имат право да доиграят текущия полусезон, след което губят правото да се състезават  за този тим.

IV. ИЗВАДКА ОТ ДИСЦИПЛИНАРЕН ПРАВИЛНИК

При натрупване на 3 жълти картона от даден футболист, то той пропуска 1 среща поради наказание, при 5 - 2 срещи, при 7 - 3 срещи, при всеки следващ жълт картон - пропуска по 1 мач.

Минималния брой състезатели за започване на дадена среща е 4 (вратар + 3 полеви).

При закъснение на даден отбор за среща, се чака до 15 мин спрямо обявения в сайта начален час на срещата. След това се присъжда служебна загуба на закъснелия отбор. В случай, че този отбор има уважителна причина за закъснението си, по преценка на делегата и съдията на срещата, времето за изчакване може да се увеличи.

V. ФИНАНСОВ ПРАВИЛНИК

Такса за участие във футболен двубой - 70лв.

Всеки отбор следва да заплати отборна картотека в размер на 80лв на полусезон.

ЗАБЕЛЕЖКА: Делегатите на футболните срещи ще проверяват преди всеки мач списъците на отборите в сайта. Футболисти без картотеки и липсващи в списъците на отборите в сайта няма да бъдат допускани в игра. 

резултати на живо

Няма мачове за избраната дата

рожденици